Publicaties

Neststerfte bij kanaries en Europese vogels

De intensieve kweek en selectie vraagt veel van de liefhebber en dan spreken we nog niet over tijdbesteding en dagelijkse verzorging. De moderne kweek vraagt ook inzicht in een aantal genetische achtergronden en kennis van bepaalde ziekten wegens de toenemende gevoeligheid voor bepaalde aandoeningen. Het is heden ten dage vaak noodzakelijk om zich diergeneeskundig te laten begeleiden en zich te wapenen met enkele hulpmiddelen.
"Artikel uit magazines 'Onze Vogels' & 'De Witte Spreeuwen'"

Lezing Dr. Coutteel in Marokko

Van 11 - 16 december 2018 vond het 4de Festival International des Oiseaux plaats in Kénitra. Tijdens dit festival worden allerlei vogelsoorten tentoongesteld en zijn er wedstrijden met zang, kleur en postuur vogels. Tevens vinden er filmwedstrijden plaats en worden meer dan 1.000 kinderen betrokken bij deze activiteiten. Peter mocht een grote groep geïnteresseerde kwekers toespreken op de conferenties in verband met biodiversiteit.
"Video"

Almeria 2017

In januari 2017 vond de 65ste editie plaats van de wereldtentoonstelling van vogels. Ook Dr. Coutteel was aanwezig met een informatieve stand alsook de Spaanse distribiteur van de Dr. Coutteel producten.
"Een verslag van de beurs"

Op consultatie bij de dierenarts

Verschenen in het tijdschrift "De Witte Spreeuwen" van de K.B.O.F. - februari 2015
Op consultatie bij de dierenarts, Karel Vanderheyden
"Een goede kweek vereist een goede voorbereiding"